Αρχική

H γκαλερί ΗΜΑΡ, βρίσκεται στην ωραιότερη πλατεία της Μυκόνου την πλατεία Γουμενιού ή πλατεία καλλιτεχνών, κατάφορτη από βουκαμβίλιες σε μια πανδαισία χρωμάτων, καθιστώντας την πλατεία πολύ ιδιαίτερη. Εκεί δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης την τελευταία δεκαετία η γκαλερί ΗΜΑΡ με ιδιοκτήτη τον Αλέξανδρο Συμεωνίδη. Το ύφος και το σκεπτικό της γκαλερί είναι να προβάλλει και να αναδείξει τους συγχρόνους Έλληνες καλλιτέχνες, ζωγράφους και γλύπτες, μέσα από τα έργα τους.

Ο Αλέξανδρος Συμεωνίδης, λάτρης της τέχνης και ιδιαιτέρως της γλυπτικής, έχοντας εντρυφήσει στο πνεύμα καλλιτεχνίας πιστεύει στην ιδιαιτερότητα και την χάρη που έχουν οι Έλληνες καλλιτέχνες, με καταβολές από το κάλλος της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής.

Τα θέματα που διαθέτει η γκαλερί έχουν άμεση σχέση με τη φύση, τον υδάτινο κόσμο, δοσμένα σε μοντέρνα έκφραση και η μείξη των χρωμάτων, οι αποχρώσεις του ουρανού, της θάλασσας και της φύσης δημιουργούν απρόοπτες εναλλαγές των θεμάτων. Τα έργα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και λειτουργίας της γκαλερί, εναλλάσσονται δίνοντας την ευκαιρία στον φιλότεχνο ή και απλό επισκέπτη να αποκτήσει μια δυνατή εμπειρία.